How to "Calling functions with a URL"

Discuss about Group-Office development here

Moderator: Developers

itsupport
Posts: 8
Joined: Tue Dec 10, 2013 11:37 pm

How to "Calling functions with a URL"

Postby itsupport » Thu Oct 02, 2014 3:59 am

We would like to imbed a URL into an email which would cause Group Office to be loaded in a web browser, the user then logs in, and then our module would load at a particular location in our module.

The page https://www.group-office.com/wiki/Calli ... with_a_URL indicates that you can call your module by calling "createExternalUrl" as in "GO::createExternalUrl('yourmodule', 'showDialog', array('aparameter'));", and then when a user uses the URL in their web browser, "This will call GO.yourmodule.showDialog("aparameter"); "

However we have not managed to get this to work.

In what file should "GO.yourmodule.showDialog("aparameter")" be placed in ? And how what does an example code look like?

Do you have any examples of how to use "createExternalUrl" and "showDialog" ? (which I could use as a guide, please).

We will investigate a bit further and maybe ask more specifically if noone has answered our query by then.
itsupport
Posts: 8
Joined: Tue Dec 10, 2013 11:37 pm

Re: How to "Calling functions with a URL"

Postby itsupport » Thu Oct 02, 2014 6:18 am

we have in partially successful, we can create a URL using "GO::createExternalUrl('pts', 'ShowDialog', array('5410'));".

This creates a URL, that will attempt to access the ShowDialog function when the user access the URL.

To get it working, I needed to create a file called ShowDialog.js within the PTS module (our in house module). I also had to update scripts.txt to call that function.

Within the ShowDialog.js, I have the following code:

GO.pts.ShowDialog = function(config){
if(!config)
{
config = {};
}
window.location = '/modules/pts/index2.php?goto=' + config;
}

This works, but it then bypasses the GO menus etc. So for it to work properly, I need to know how to change a module within javascript. I have done it before in PHP by setting the startmodule variable. However, in this case, I have no idea how to do it.

How do we get all of Group Office to load when a users clicks on the URL and the URL loads Group Office with our module, not just our module? I guess there is some kind of "load Group Office" method we can call, but we have been unable to determine what.


Thanks.
johnniewalk
Posts: 2
Joined: Fri Jun 12, 2015 10:02 am
Location: India
Contact:

Re: How to "Calling functions with a URL"

Postby johnniewalk » Mon Jun 15, 2015 12:25 pm

Hope i think i will work
android apps development company | Windows apps development company
sadesh
Posts: 1
Joined: Fri Apr 15, 2016 6:22 am
Contact:

Re: How to "Calling functions with a URL"

Postby sadesh » Fri Apr 15, 2016 6:53 am

Ya, i think it might be work.
Mobile app development company new york | Mobile apps development company in new york
williamjohn
Posts: 1
Joined: Wed May 25, 2016 6:19 am
Contact:

Re: How to "Calling functions with a URL"

Postby williamjohn » Wed May 25, 2016 6:23 am

I too have same problem. But this doesn't work for me. Can any one share why?
mobile application development services in california | ios application development services california
jamesjohnson5551
Posts: 1
Joined: Mon May 30, 2016 6:42 am

Re: How to "Calling functions with a URL"

Postby jamesjohnson5551 » Mon May 30, 2016 6:43 am

This thread helped me a lot. Thank you so much for sharing.
sachincsp
Posts: 1
Joined: Mon Apr 23, 2018 7:58 am
Contact:

Re: How to "Calling functions with a URL"

Postby sachincsp » Mon Apr 23, 2018 7:59 am

It will surely work. Keep it up!
space88
Posts: 1
Joined: Wed Jul 03, 2019 10:19 am
Contact:

Re: How to "Calling functions with a URL"

Postby space88 » Wed Jul 03, 2019 10:24 am

good
Radhika945
Posts: 1
Joined: Tue Jan 07, 2020 9:36 am
Contact:

Re: How to "Calling functions with a URL"

Postby Radhika945 » Tue Jan 07, 2020 9:36 am

It will work.thank you...
SmrutiKok36
Posts: 1
Joined: Tue Jan 21, 2020 10:12 am
Contact:

Re: How to "Calling functions with a URL"

Postby SmrutiKok36 » Tue Jan 21, 2020 10:13 am

Nice thread...
edpl
Posts: 1
Joined: Sun Feb 09, 2020 4:33 pm
Location: india
Contact:

Re: How to "Calling functions with a URL"

Postby edpl » Sun Feb 09, 2020 4:43 pm

But ....
its not working
danimob
Posts: 1
Joined: Tue Mar 17, 2020 10:32 am

Re: How to "Calling functions with a URL"

Postby danimob » Tue Mar 17, 2020 10:39 am

you can try like me on [url=https://www.imobiliare-b24.ro]Imobiliare Bucuresti[/url]
Monish
Posts: 1
Joined: Tue Apr 28, 2020 11:27 am

Re: How to "Calling functions with a URL"

Postby Monish » Tue Apr 28, 2020 11:28 am

Pyramidion Solutions is a leading outsourcing Mobile App development company which specializes in android, iOS,Website, Java development, web application development, blockchain development where trailblazing customizable software solutions are developed with agile methodology at unbelievably low cost.

Website:- [url]https://www.pyramidions.com/mobile-app-development.html[/url]
Project91
Posts: 1
Joined: Thu May 21, 2020 6:36 am
Location: Bulgaria
Contact:

Re: How to "Calling functions with a URL"

Postby Project91 » Thu May 21, 2020 6:37 am

Thank you!
kremahungry
Posts: 1
Joined: Tue Jun 02, 2020 2:41 pm

Re: How to "Calling functions with a URL"

Postby kremahungry » Tue Jun 02, 2020 2:42 pm

What a thread. Hahaha. A lot of "real users"

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron